Woensdag 31 januari 2024 | AMUZ, Antwerpen

Antwerpen 26 november in teken van Mobility as a Service

Om Mobility as a Service (MaaS) kan niemand meer heen. Er komen steeds meer apps waarmee gebruikers ritten met tal van vervoersmiddelen kunnen plannen en betalen. En steeds meer overheden experimenteren met het nieuwe mobiliteitsconcept. Maar om grootschalige toepassing mogelijk te maken, moeten nog veel vragen beantwoord worden. Dat gebeurt tijdens de eerste editie van het MaaS Congres België, op 26 november in AMUZ in Antwerpen.

Tal van experts belichten tijdens deze dag MaaS vanuit diverse hoeken. Aanwezig zijn onder meer: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit stad Antwerpen; Pieter Colpaert, onderzoeker van de Universiteit Gent; Carolina Castanheira, Lead of City Management solutions bij mobiliteitssoftware-platformTrafi en Caroline Cerfontaine, Unit Leader Urban Mobility Governance bij de internationale OV-organisatie UITP.

Zij bespreken onder meer de volgende vragen: hoe ver staan we nu? Wie krijgt de macht: markt, overheid of een ‘trusted third party’? Hoe wordt het delen van data gestimuleerd en gereguleerd? En hoe is de reiziger te motiveren om anders te reizen?

Vroegboekkorting

De Stad Antwerpen is gastheer. De organisatie is in handen van de vakbladen VerkeersNet.nl, OVPro.nl en TaxiPro.nl. Het MaaS Congres België volgt op twee eerdere succesvolle congressen in Nederland.

Het MaaS Congres België verenigt concessieverleners, vervoerders, service providers, leasemaatschappijen, politici, toeleveranciers en mobiliteitsdeskundigen bij adviesbureaus, de landelijke, regionale of lokale overheid. Zij krijgen inzicht in de laatste ontwikkelingen, gevolgen voor de sector en kansen voor hun organisatie.

Wie zijn of haar ticket vóór 25 oktober 2019 boekt, profiteert van 100 euro vroegboekkorting. Meer informatie is te vinden op www.maascongres.be

Meer nieuws

‘Als we niet oppassen delft voetganger onderspit door MaaS’

Wat voor effect heeft de groeiende populariteit van e-commerce, Ubers, zelfrijdende auto’s en stepjes op lopen en fietsen? Die vraag beantwoordde Nico Larco, hoogleraar op de University of Oregon en directeur van het Urbanism Next Center laatst tijdens een lezing op het internationale voetgangerscongres Walk21 in De Doelen in Rotterdam. Een tipje van de sluier:… Lees verder ›

80% laat eigen auto staan tijdens MaaS-experiment in Rotterdam

De resultaten van een proef met Mobility as a Service onder honderd Rotterdammers zijn bekend. Tachtig procent van de autobezitters in de groep liet de eigen auto staan om anders te reizen. 76 deelnemers gingen een maand langer door, vier weken daarna waren zestig mensen nog steeds aangehaakt. Ze zijn in dit ‘tweede deel’ wel… Lees verder ›

Mobility as a Service zet de mobiliteitswereld op z’n kop

Na twee succesvolle edities in Nederland strijkt het MaaS Congres neer in België. Het evenement vindt plaats op 26 november in Amuz in Antwerpen. Vier redenen waarom deze dag onmisbaar is voor mobiliteitsprofessionals. Door Jan Pieter Rottier Mobility as a Service zet de mobiliteitswereld op z’n kop Met een app kunnen reizigers trips met allerlei… Lees verder ›