Woensdag 31 januari 2024 | AMUZ, Antwerpen

MaaS Congres België onmisbaar voor mobiliteitsprofessionals.

Op 26 november vindt de eerste editie van het MaaS Congres België plaats in AMUZ in Antwerpen. Tijdens dit interessante congres wordt het onderwerp Mobility as a Service door verschillende experts vanuit verschillende hoeken belicht. Zij delen hun expertise over dit veelbelovende mobiliteitsconcept, om zo de deelnemers van het congres verder te helpen bij de uitrol hiervan. 

Want hoewel veel mensen het erover eens zijn dat MaaS de toekomst is van mobiliteit, zijn er nog een groot aantal vraagstukken waar een antwoord op geformuleerd moet worden. Om MaaS te transformeren van visie naar werkelijkheid moeten nu duidelijke keuzes gemaakt worden. Op beleidsmatig, technologisch en strategisch niveau. 

Verschillende toonaangevende sprekers delen hun expertise tijdens het MaaS Congres België. Dit zijn onder andere: 

 • Koen Kennis, schepen voor mobiliteit stad Antwerpen; 
 • Eric Mink, programmamanager MaaS, Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat;
 • Pieter Colpaert, onderzoeker Universiteit Gent; 
 • Carolina Castanheira, Lead of City Management solutions Trafi;
 • Caroline Cerfontaine, Unit Leader Urban Mobility Governance UITP;
 • Paul Rooijmans, oprichter Tranzer

Zij zullen inhoudelijk antwoord geven op de volgende vragen: 

 • Waar staan we nu? 
 • Hoe wordt het delen van data gestimuleerd en gereguleerd? 
 • Wie krijgt de macht: markt, overheid of een ’trusted third party’? 
 • Hoe is de reiziger te motiveren om anders te reizen?
 • Ieder z’n eigen app of een app met een totaalaanbod?

Kennis opdoen en ervaringen uitwisselen zijn cruciaal. Als iedereen op zijn eigen eiland met MaaS aan de slag gaat, komen we uiteindelijk niet tot een volledig geïntegreerd en optimaal werkend systeem. Het MaaS Congres België is dan ook onmisbaar voor overheden, concessieverleners, vervoerders, service providers, leasemaatschappijen, politici, toeleveranciers. 

Vaste ingrediënten van het MaaS Congres: een uitgebreide line-up van toonaangevende sprekers, goede balans tussen theorie en praktijk, ruimte voor discussie en veel tijd om te netwerken met vakgenoten. De eerste twee succesvolle edities van het MaaS Congres vonden dit jaar en vorig jaar plaats in congresgebouw De Doelen in Rotterdam. 

Meer over de sprekers en hun lezingen is hier te vinden: https://www.maascongres.be/programma/

Wie zijn of haar ticket vóór 25 oktober 2019 boekt, profiteert van 100 euro vroegboekkorting. Meer informatie is te vinden op www.maascongres.be

Meer nieuws

‘Als we niet oppassen delft voetganger onderspit door MaaS’

Wat voor effect heeft de groeiende populariteit van e-commerce, Ubers, zelfrijdende auto’s en stepjes op lopen en fietsen? Die vraag beantwoordde Nico Larco, hoogleraar op de University of Oregon en directeur van het Urbanism Next Center laatst tijdens een lezing op het internationale voetgangerscongres Walk21 in De Doelen in Rotterdam. Een tipje van de sluier:… Lees verder ›

80% laat eigen auto staan tijdens MaaS-experiment in Rotterdam

De resultaten van een proef met Mobility as a Service onder honderd Rotterdammers zijn bekend. Tachtig procent van de autobezitters in de groep liet de eigen auto staan om anders te reizen. 76 deelnemers gingen een maand langer door, vier weken daarna waren zestig mensen nog steeds aangehaakt. Ze zijn in dit ‘tweede deel’ wel… Lees verder ›

Mobility as a Service zet de mobiliteitswereld op z’n kop

Na twee succesvolle edities in Nederland strijkt het MaaS Congres neer in België. Het evenement vindt plaats op 26 november in Amuz in Antwerpen. Vier redenen waarom deze dag onmisbaar is voor mobiliteitsprofessionals. Door Jan Pieter Rottier Mobility as a Service zet de mobiliteitswereld op z’n kop Met een app kunnen reizigers trips met allerlei… Lees verder ›